The Black Moon Chronicles

Volim čitati mange, ali još više volim čitati Graphic novele.  Razlika između GN i stripova je obično ozbiljnija i zanimljivija priča i puno ljepši crteži. to je kao da čitate roman samo u strip obliku ( baš kao što naziv i kaže) .
Prije par tjedana sma našao jedan "novi" Grahphic novel koji me je baš oduševio.
Zove se The Black Moon chronicles.
Glavni lik se zove Wismerhill. "vitez" klošar koji može pričati sa vjetrom. Pridružuje se banci čudaka s kojima prvo organizira sitne pljačke i krađe. Njegova družina je puna zabavnih likova. jedan se zove Heads or Tails jer ima dva mača koja mogu pričati. jedan mač  je dobar a drugi zao., tu je onda i jedan Sucubus,  "japanac" , div i još svašta. Kasnije se pridruži  divljačkom warlordu, pa onda postane učenik ( i sluga) čarobnjaka Haazela Thorna ( taj čarobnjak je Luciferov sin i njegova glavna tvrđava se nalazi na tamnoj strani mjeseca) , ratuje protiv Imperatora koji u boj ide jašući na ogromnom zmaju i kojem pomažu fantasy verzije templara i hospitalaca koji mmogu direktno komunicirati s anđelima itd. itd.
da je to samo fantasy roman  ovo vjerojatno ne bi bilo ništa posebno ali zbog prelijepih ilustracija jeste. Cijeli Black Moon Chronicles  ima malo manje od  1000 stranica i svaka stranica je malo umjetničko djelo ( skoro pa svaka) .
Bllack Moon Chronicles je izlazio od 1989 do 2017 godinei uopće me ne čudi da im je trebalo tako dugo. Ukupno ima 17 "poglavlja" od kojih svako ima u prosjeku 50 str. ja sam to sve pročitao za dan-dva.
preko ovog linka mozete pročitati sva poglavlja. Ako volite fantasy prelistajte barem prvo poglavlje. Velika je šansa da ce vam se svidjeti. Nažalost i dalje nemam pojma kako se objavljuje puno slika ovdje pa vam ne mogu izdovjiti par lijepih stranica. Pokušavam sam smanjivati slike preko painta i svašta  ali đaba je.
https://readcomiconline.to/Comic/The-Black-Moon-Chronicles/Issue-8?id=124577

Komentariši