Bajka o Tejsi ( 7 dio)

Luka je ranije već bio spiskao velik dio svojeg bogatsta tako da mu je sada ostalo "samo" još pet milijuna, ali počeo je paziti na novac kada je odlučio biti pošten. Hedonističke gluposti ga više nisu toliko privlačile i zajedno sa Tejsi se dogovorio da će dobro paziti na ostatak novca.

Luka je oduvijek volio igrati poker i sve do skora je bio jako dobar igrač. Biti dobar lažov i prevariti druge igrače je suština te igre, a Luka je cijeli život samo lagao i varao druge ljude, tako da je često mogao prepoznati kada drugi lažu. U pokeru ne smiješ imati prijatelje i ne smiješ imati milosti prema nikome. Igrači kojima najlakše možeš oduzeti novac su oni koji su već puno izgubili i koji su zbog toga na rubu živaca praveći sve više i više grešaka ili mladići koji sa jako malo novca dolaze igrati i koji su već od početka nervozni. Možda im je to bio sav novac koji su imali. To su obično bile glavne Lukine mete. Tko zna koliko je života uništio na taj način. On u prošlosti nije razmišljao o tome, ali sada ga je sve to mučilo i kad god bi igrao poker on bi popuštao takvim igračima. Pošten čovjek koji susjeća sa drugim ljudima može samo izgubiti u pokeru tako da je Luka bio prestao igrati jer je sada stalno gubio iako je i dalje volio tu igru, ali baš večeras imao je potrebu ponovo zaigrati jednu partiju. Na njegovom stolu je bilo ukupno šest igrača i među njima se nalazio jedan od tih mladića sa malo novca, nosio je sunčane naočale i kapuljaču preko glave ali nekako mu je izgledao poznato. Nije bila rijetkost da igrači na jednom stolu provedu i po deset sati pogotovo ako bi puno dobivali ili puno gubili. Luka je stalno gubio a mladić dobivao. Prije nego što je shvatio šta se desilo on je izgubio dva milijuna a mladić je imam dva i pol milijuna. Većinu toga je zaradio od Luke.

"Molim te prestani igrati." reče mu Tejsi koja se iznenada stvorila kraj njega.

"Dobra večer sestro." reče Isjet koji je sada skinio sunčane naočale i spustio kapuljaču.

"Šta ti radiš ovdje?" reče mu Tejsi "Misliš da možeš meni naškoditi? Zar dosad nisi shvatio gdje ti je mjesto?" Tejsi je Luki već pričala o svojem bratu blizancu i po njenim pričama Isjet je bio tužna kreatura puna ljubomore koji joj je samo po izgledu bio sličan.

" Ah ja tek sada shvaćam gdje mi je mjesto" odgovori joj Isjet " Meni je mjesto u ovakim velikim gradovima koji su puni čuda. Dok si ti putovala svijetom ja sam čamio u glupoj Makedoniji i svaki dan mi je bio isti. Znao sam točno šta će mi se desiti sljedeći dan, pa i sljedeći mjesec i sljedeće godine, dok ti nisi znala šta ce ti se desiti ni u sljedećih deset minuta. Je li to pošteno?"

"Ja nikada nisam bila kriva za to." reče mu Tejsi. " Hajde Luka idemo." povukla ga je za rame ali Luka se nije htio makniti sa stola.

"Nisi kriva?" odgovori joj Isjet " Cijeli naš život svi su samo obraćali pažnju na tebe. ja sam bolji od ostalih ljudi ali cijeli život sam samo slušao kako tebe hvale. Tejsi je naj! Ja nisam ništa sve dok si ti tu. Ja sam tvoj blizanac a ne tvoja sjena. Ti si me pretvorila u duha. A čak i tvoja sjena je pametnija i bolja od ovog debila ovdje za kojeg si se udala zato što je dobio puno para na lotu. Gdje je tu pravednost?"

Obratio se Luki: "Ti ne zaslužuješ ovaj život i ne zaslužješ nju."

"Žalim te" reče Luka. Ali lagao je. Bio je ljut na Tejsinog blizanca i htio je dokazati da ga može pobjediti i da je dostojan Tejsi.

Nastavili su dalje igrati. U sljedećeoj ruci Luka je dobio kralja i kraljicu. "Tejsi i ja" pomislio je on i shvatio je to kao znak da će se sada sve preokrenuti. Isjet je odmah uložio sto tisuća a Luka je to povećao na dvjesto. Izašle su prve tri karte : Žandar, desetka i šestica. Luka nije imao ništa i samo su ga sljedeće dvije karte mogle spasiti. Isjet je otišao all in i Luka je odmah prihvatio. Isjet je imao dva keca a u zadnje dvije karte su izašle još dvije šestice dajući mu Full House. Luka nije imao ništa. Sada mu je ostalo još 500000 dolara. uhvatio je Tejsi za ruku.

"Ne brini." reče joj on " Tvoj brat je ovdje došao sa puno manje novca. Znam da ovo mogu preokrenuti. Ne odustajem nikada! Vjeruj u mene i sve će biti dobro."

Luka je u sjedećih dvadeset minuta izgubio ostatak novca. Pogledao je prema mjestu gdje se prije nalazila Tejsi ali nje više nije bilo tamo.

"Jao jao" nasmijao mu se Isjet " Ona je već davno otišla. Bez para ti joj više ne vrijediš ništa. Uspio si izgubit pet milijuna u pokeru za par sati. Mislim da je ovo svjetski rekord."

Luka je ustao sa stola i potrčao je prema hotelskoj sobi koju su iznajmili on i Tejsi ali većina odjeće i stvari koje su oni imali su već bili nestali zajedno sa njihovim koferima.

Izašao je iz hotela. Više nije imao ništa. suze su mu krenule na oči sve dok ga netko iza leđa nije zagrlio.

" Zar si mislio da ću tek tako napustiti svojeg muža?" rekla mu je Tejsi. Iza nje su se nalazili njihovi koferi koje je ona već unaprijed bila spremila " Idemo naći jeftiniji hotel."

"Šta se ovdje događa?" razmišljao je Hitler koji se i dalje nalazio u Luki muteći mu razum.

Komentariši