Bajka o Tejsi ( 3 dio)

( čini se da jos uvijek imam čitatelje 🙂 . Drago mi je stvarno. pitat ću ponovo : znal netko kako se ukloni ta tripleclics reklama sa mojeg bloga? ide mi na živce a ne mogu je se riješiti. Baš razmišljam koliko sam lud + glup morao biti što sam se uopće pokušao baviti tim online piramidalnim šemama za laku zaradu )


Luka je ležao na plaži i pio koktele kada je kralj labudova sletio kraj njega.

"Đe si Blabadone!" reče mu pijani Luka " Lezi malo i odmori se. Sigurno si dugo putovao."

"Jesam zato što si ti bio toliko pametan pa si otputovao na drugi kraj svijeta umjesto da si me čekao u Srbiji." reče mu Blabadon " Ali dragi moj Luka kakvo je ovo strašno mjesto? Bio sam u Srbiji i pomislio sam da ne postoji ružnije zemlje, ali onda sam vidio Makedoniju i rekao sam sebi : E od ovoga stvarno ne može gore. Ali sada vidim Havaje! tako mi svih bogova u paklu zašto bi itko htio ovdje živjeti?"

"Ti si lud Blabadone" odgovori mu Luka " Svi najbogatiji i najuspješniji ljudi dolaze na Havaje. Ovdje imaš sve šta možeš poželiti. Sunce uvijek sja, prelijepa plaža, more, žene, beskrajne količine droge i alkohola. Ali bijedna ptičurina poput tebe očito ne može shvatiti šta je lijepo u životu. Reci mi radije da li si vidio Tejsi i šta je odgovorila."

"Ako je ovo sve šta vi želite u životu onda je bolje da vas odmah ubjem." reče mu Blabadon koji je iz perja izvukao dva revolvera "Pržite se na suncu zgurani jedan kraj drugog kao sardine, kupate se u slanoj vodi a vaše lijepe žene se sastoje od plastike. Tejsi je rekla da! Pripreme za vjenčanje su već počele! Samo njoj za ljubav ću tebe ostaviti na životu. Imaš sat vremena da napustiš Havaje i onda počinje pokolj."

Luka je dotrčao do svojeg privatnog aviona i uputio se ravno prema Makedoniji. Taman kada je prešao Makedonsku granicu crna svjetlost je pogodila njegov avion koji se srušio na zemlju i eksplodirao, ali Luka je ostao živ. Otvorio je oči i iznad sebe je vidio četiri boga koji su lebdjeli u zraku.

"Pozdravljamo te junače Luka, tebe koji si najsretniji među ljudima" reče mu jedan od njih " Ja sam Neron! Bog zlata, vatre i poezije. Ova Gospoda kraj mene su":

"Džingis Kan. Bog Smrti, krvi i mudrosti"pokazao je na na visokog mongola crne kose i dugačke crne brade. Čak i oklop mu je bio posve crn i nosio je dugačku sablju koja je vjerojatno također bila crna.

"Aleksandar Veliki. Bog oholosti, beskrajnih putovanja i neostarljivih snova" pokazao je na niskog ali jako lijepog mladića koji mu se veselo smješkao. Jedno oko mu je bilo plavo a drugo smeđe a sam pogled još čudniji. Pogledao je u Luku samo na trenutak ali to je bilo dovoljno da Luka poželi proputovati cijeli svijet, otkriti nepoznate zemlje i vidjeti stvari koje nikada prije ljudima nisu bile dostupne.

Zadnji od njih je progovorio sam za sebe.

"Ova trojica su nekada bili lutke od gline kao ti" reče on "ali zbog njihovih beskrajnih zločina nakon smrti ja sam ih pretvorio u bogove. Siguran sam da će i tebe čekati ista sudbina ako nastaviš živjeti kao do sada i ako nam budeš služio jer imamo važan zadatak za tebe. U ovoj zemlji živi žena koja ljepotom i ponosom nadmašuje sve boginje. Ona je jedini razlog zbog kojeg nisam uništio vašu bijednu rasu a i jedini razlog zbog kojeg ja postojim. Jer ja sam Lucifer! prvi među bogovima, bog ljubavi i života i ujedno bog zaštitnik prelijepe Tejsi. Nas četvorica se želimo oženiti s njom ali da se ne bi morali međusobno poklati, odlučili smo izbor prepustiti njoj. Otiđi do nje i reci joj da ćemo sutra u ponoć doći do njene palače!"

"Hej čekajte malo!" pobunio se Luka " pa ja sam upravo krenio do nje da se vjenčamo."

"Znam. zato smo tebe i izabrali. Bijedni Luka najnesretniji među ljudima" odgovori mu Lucifer dok su se ostali bogovi smijali " hajde sada trči do Tejsi sa našom porukom. Ovaj puta ne moze izbjeći brak ali moze barem birati svojeg supruga."

Komentariši