Bajka o Tejsi ( 2 dio)

Tejsi je u to vrijeme pila kafu sa svojim prijateljicama. S nekima od njih je zajedno odrasla i iako sve one tvrde da su velike prijateljice jedna drugoj, iako se stalno druže, smiju zajedno a i plaču zajedno ustvari se međusobno mrze i stalno ogovaraju jedna drugu. Kada se jednoj od njih desi nešta lijepo druge bi bile ljubomorne na nju, kada se nekoj od njih desi nesta loše druge bi joj se potajno smijale, govorile da je kurva i izmišljale svakakve tračeve o njoj. Pošto je Tejsi bila najpopularnija među njima nju se najviše i mrzilo.

Kada su nakon četiri sata konačno izašle iz kafića na njih se spustilo jato labudova. Svaki labud je sa sobom ponio jednu djevojku obećavajući joj da je vodi do njene nove ljubavi. Ostali su samo Tejsi i kralj labudova koji se njoj poklonio.

"Slava tebi Tejsi. kraljice ljubavi i ljepote" reče Blabadon

"Pozdravljam te Blabadone, crni kralju labudova" reče Tejsi " Kakvu mi žrtvu ovaj puta donosiš?"

Blabadon joj se približio i šapnio u uho : " U ružnoj zemlji Srbiji živi tukmez Luka koji je 24 milijuna evra na lotu osvojio. On je već zaljubljen u tebe i nudi ti brak. reci samo da pristaješ i odmah ću odletjeti po njega."

Kada je čula cifru Tejsi se odmah zaljubila u njega " Luka!" reče Tejsi " On mora biti moja prava ljubav koju već cijeli život tražim. On će sigurno voljeti pravu mene, pa i ako postanem ružna, siromašna i napuštena od svih i ako me cijeli svijet zamrzi on će ostati uz mene. Reci mu da pristajem i da sam već počela sa pripremama za vjenčanje! Što se opet smiješ? O moje tužno crno pače, ti koji širiš ljubav među ljudima ali sam u nju ne vjeruješ."

"Ako želiš naći pravu ljubav možda bi prvo sama trebala pokušati voljeti na taj način, ali to je nemoguće" reče kralj labudova " takvu ljubav ja nisam nikada vidio. Ali dobro, neću se mješati u to. Idem javiti Luki za kojeg si ti tek danas čula i kojeg nikada prije nisi vidjela da si beskrajno zaljubljena u njega i da si već počela sa pripremama za vjenčanje. Siguran sam da će sve dobro proći, isto kao sa tvojim prijateljicama."

U međuvremenu labudovi su vodili Tejsine prijateljice do muškaraca koji su dostojni njihove ljubavi. Mnoge od njih nisu ni stigle do cilja jer su tijekom puta labudovima stalno dosađivali beskrajnim kokodakanjem, konstantnim prigovaranjem i ružnim tračevima. Neke od njih labudovi su bacili niz vodopad u smrt. Maru je labud uhvatio dok je sama u šumi bila sa jednim jednorogom pokušavajući opet na nedoličan način iskoristiti njegov rog. Labud ju je ščepao i htio ponijeti u zrak ali jednorog ga je napao pa je labud Maru iskoristio kao štit i jednorogov rog je ovaj puta probio njeno srce. Lara je još više pričala nego Mara pa je njen labud totalno poludio: pojeo joj je jezik, izbio oba oka i odveo ju je na antarktiku gdje nema žive duše, jer čak i najveći zločinci na svijetu ne zaslužuju takvu muku kakvu bi im ona dala. Do indijskog princa je trebala biti odvedena Mila, ali njeno konstantno prigovaranje labudu je išlo toliko na živce da ju je odnio u đunglu i njen muž je postao ogromni gorila.

Kada je Blabadon došao do Srbije saznao je da je Luka opet otuptovao na Havaje, ali Blabadon je bio brz kao avion. Poletio je prema Havajima nadajući se da Luka već nije spiskao sav novac.

Komentariši