Bajka o Tejsi ( 1 dio)

Jako dugo nisam pisao ovdje. Ako me još uvijek netko prati javite se pa ću ubrzati objavljivanje nastavaka ove priče… Što se tiče priče:

Dosta sam ponosan na ovu 😀 . Na početku je smiješna ali kasnije postane ozbiljnija. Inspiracija su mi bili Pjesma o kralju Nalu i Tejsi.

Eh da.. ako netko zna kako se izbriše ova glupa triplekliks reklama javite mi obavezno. Davno sam ju ovdje objavio a više se ne sjećam kako. heh.
U dalekoj zemlji Srbiji klošar bijaše, Luka se zvaše

Osnovnu školu je jedva završio,

počeo je raditi u pekari ali bi plaću uvijek u kladionici skršio

Feštaj do jutra ne misli na sutra bijaše njegov moto

u sreću se samo uzdao pa je stalno igrao loto

jednog dana on jackpot osvoji.

24 milijuna evra bilo je njegovo tako mi srca moga

Ako se to moglo desiti onda je jasno da nema boga

Epska pjesma ovo sigurno nije

cilj ove priče je da vas nasmije

Ja sa rimama zato prestajem

a i sa ovog svijeta uskoro nestajem

Luka je pare uglavnom trošio na droge, odjeću , žene i putovanja na more. Sada su ga svi ljudi voljeli i stalno su mu se uvlačili u dupe, ali ništa od toga mu nije donijelo sreću. Čuo je da bogata gospoda voli ići u lov , pa je unajmio par lovačkih pasa, kupio sebi kalašnikov i naredio da se iz svijeta nabave najveći i najljepši labudovi koje će on onda pustiti u šumi i sve poubijati. Labudovi su donešeni i pušteni na slobodu. Jedan od njih je bio visok gotovo kao čovjek.

"E ovu mrcinu čak ni ja neću moć promašiti " pomisli Luka i ispali rafal prema labudu koji bijaše pogođen i sleti u šumu a Luka brže bolje oslobodi pse i sa njima potrči prema šumi. Prvo je čuo lajanje pasa ali onda samo par jauka pa tišina. Luka se polako kretao kroz šumu i uskoro je našao ogromnog ranjenog labuda kraj kojeg su se nalazili leševi obezglavljenih pasa. Luka se nije dao zbuniti: nanišanio je prema labudu ali u trenutku kada je htio ispaliti još jedan rafal labud je progovorio :

"Čekaj junače Luka" reče labud " ja sam Blabadon, kralj svih labudova! ako me poštediš ispunit ću ti jednu želju."

" E moj bijedni Blabadone" reče Luka " Ti znaš moje ime pa znaš i tko sam. pare koje imam su već ispunile sve moje želje ali ja sam i dalje nesretan. Zar na svijetu postoji nešto šta mi ti možeš dati a novac ne može kupiti?!"

"Postoji!" odgovori mu Blabadonov melodični glas " u dalekoj zemlji Makedoniji prelijepa Tejsi živi, kojoj sve žene na svijetu pa čak i boginje zavide, a svaki muškarac koji čuje jednu Tejsinu riječ će zauvijek misliti na nju. Poštedi moj život i njena ljubav će biti tvoja."

"Tejsi!?" reče Luka. Ne postoji nijedna osoba na svijetu koja nije znala to ime. Beskrajan je broj njenih žrtava. Tisuće muškaraca se ubilo jer nije moglo osvojiti njenu ljubav, a najljepše i najbogatije žene su nakon susreta sa njom izvršile samoubojstvo ili su završile u ludnici jer bi odmah shvatile da nikada neće moć biti tako savršene kao ona. Tejsi koja tvrdi da samo traži pravu ljubav već se najmanje pedeset puta bila udala i razvela. Puno bogatiji i pametniji muškarci od Luke su nakon par mjeseci zbog Tejsi ostali bez ijednog dinara i završili u ludnici ili na groblju.

"Misliš da sam toliko glup?" upita ga Luka " kada sazna za moj dobitak na lotu ona će se sigurno zaljubiti u mene, ali nakon par dana spiskat će sav novac i mene će odjebati. To se već desilo boljim ljudima. zašto bi sada bilo drugačije?"

"Zato što ti imaš mene!" reče mu Blabadon " jedna od mojih sposobnosti je posaditi ljubav u srca svih ljudi. Kao što ti sada voliš Tejsi tako će i ona voliti tebe ako mi samo dopustiš da doletim do nje i šapnem joj par riječi."

U tom trenutku Luka je shvatio da mu Blabadon ne laže, jer i on je sada iznenada zavolio Tejsi i mislio je samo o njoj. Najveća briga mu je sada bila koliko će Blabadonu trebati da odleti do Tejsi pa natrag do njega i kako li će Luka izdržati te minute, sate, dane ili mozda čak tjedne prije nego što vidi Tejsi? Više nije sumnjao u Blabadonove sposobnosti jer on više nije mogao zamisliti život bez Tejsi i bio je siguran da će ta ljubav vječno trajati. Ona je jedina osoba na svijetu koja će ga moć spasiti.

Kralj labudova je dobio svoju slobodu i poletio je prema čudnoj zemlji Makedoniji kojom vlada još čudnija Tejsi. Dok joj se približavao on se počeo smijati.

" O jadni Luka, barabo nad barabama." reče Blabadon " Ljudima bez snova poput tebe ni sloboda ni sav novac ovog svijeta ne može pomoći pa pokušate tražiti sreću u ljubavi, ali to uvijek završi bezuspješno jer prava ljubav ne postoji! Tebi i izabranici tvog srca se crno piše. Patnja je jedino što vas čeka u životu!"

Tako je zborio zli Blabadon, crni kralj labudova dok je letio prema Tejsinoj palači.

6 komentara

Komentariši