Dobra vila ( 4 dio) ( svi dijelovi su kratki)

„Dobra vilo“ reče brat „ Daj mi snagu da ubijem svojeg oca!“

Ovaj puta sam baš bila na pravo vrijeme na pravom mjestu, kao prava dobra vila iz crtanih filmova. Ovaj puta neću upropastiti želju!

„Nema problema!“ rekoh ja.

Dječakovo tijelo je počelo rasti, zamišljala sam izglede djece koja su malo veća od njega, pa odrasle ljude, pa snažne odrasle ljude ( što je bio i njegov otac) pa sam otišla dalje od toga . cijelo njegovo tijelo je počelo rasti sve dok  nisam čula kako mu je glava lupila od strop. Primijetila sam da sam malo fulala dužinu i debljinu ruku a da su noge previše male. Brzo sam pokušala sve to izmijeniti ali prekasno. Počeo je povračati krv ali ipak je krenuo prema svojem ocu. Napravio je samo dva koraka i onda pao ispred sebe. Bio je mrtav. Možda mu je srce bilo preveliko ili malo ili je nešto treće u pitanju. Tko će se snaći kod među svim tim organima.

Otac se počeo smijati “ Pa ovo je stvarno „dobra vila“ . nema šta.“ Reče on. „ hej dobra vilo, ja želim bocu konjaka.“ Pretvorila sam ga u veliku bocu konjaka. Kako to mogu a ne mogu napraviti normalno veliko tijelo? Možda samo zato što sam pretjerala?

„ I to je zadnja želja?“ reče djevojčica koja je jedva mogla pričati od plača. „ jesi ti stvarno dobra vila? Jesi nam ikada stvarno htjela pomoći ili si se samo igrala s nama ? Ako jedi dobra vila odgovori mi to sada!“

„Jesam! Nisam ovo namjerno uradila! Nije trebalo ovako ispasti“ rekla sam joj to u svakom mogućem obliku i u svakom mogućem obliku sam plakala ali nije čula moje riječi. Krvlju njenog brata sam napisala da jesam dobra vila, ali čini se da ju to nije baš uvjerilo. Samo je počela plakati još više. Možda zato što su mi se ruke tresle cijelo vrijeme dok sam pisala.

„ Dobro onda. Daj nam onda još jednu želju. Ubij me. Dokaži da si dobra vila i ispuni mi tu zadnju i sada jedinu želju!“

Otišla sam iz te kuće i više se nikada nisam vratila u nju. Ona je ležala kraj njenog brata, iz očiju su joj tekle suze.

Barem pretpostavljam da je tako. Nisam sigurna jer se njena glava otkotrljala tamo negdje u kut sobe.

Ali pustimo to. Svatko na početku pravi greške pa tako i ja. Kada sam izlazila iz kuće razmišljala sam o greškama koje sam sve napravila i sjetila sam se još nekoga. Meni najbitnije osobe na svijetu. Doletjela sam do njegove kuće što brže sam mogla. Vidjela sam kola hitne pomoći i njegovog oca kako stoji na sredini ceste okružen ljudima i govori:

„ Znao sam da je on čudovište. Pogledajte samo šta je moj sin htio uraditi“ Pokazivao je na predmet koji je držao rukom u vis da ga svi mogu vidjeti. Ali krenimo od početka a ne od kraja. Spomenula sam vam bila da sam upoznala nekoga tko može pričati sa mnom. E pa to je bio on. I njegova priča ima hepi end. Obećavam vam. Ne bih ja lagala.

Komentariši