Z

Ovo je priča o mojoj mački ( zove se Zlocko)

Ne znam kako početi priču..
Recimo da je Zlocko otišao u turski parlament u Sarajevu I tražio od njih da ga proglase kraljem Bosne. Oni su ga naravno odbili zato što Bosna uopće nema kralja I zato što je Zlocko mačka a ne čovjek. Shvativši to Zlocko je skroz poludio I odlučio je uništiti cijeli svijet… ili barem Tuzlu. Zlockov put od Sarajeva do Tuzle je trajao dosta dugo zato što je Zlocko navraćao u svaku ljekarnu koju je vidio. Za vrijeme Zlockovog putovanja u Tuzli su se događale svakakve kataklizme:
Desila se pomračina sunca, kroz tuzlansku rijeku je počela teći krv, meteori su padali, Allahovi kipovi su počeli plakati, svi štakori su napustili grad, itd.
Stanovnici Tuzle nisu shvatili sve te opomene, nego su govorili nešto poput:
"Tako ti je to u Bosni", "Mrzim ovaj grad", "Eh, Bosna." I slično. NItko nije shvatio da sve te nesreće najavljuju dolazak strašnog Zlocka. Došavši u Tuzlu, Zlocko nije odmah počeo ubijati ljude. Prvo je policajcima podjelio sve tablete koje je skupio na putu. U Zamjenu za to, oni su napustili grad. Onda je navečer prevrnio sve kante za smeće I svim traktorima u Tuzli probušio gume tako da djeca moraju ići pješke u školu. Sljedeće noći su počela ubojstva. Zlocko je tu kopirao metodu tuzlanskog serijskog ubojice I propalog terorista Ahmeta "Ćele" Turčina koji je poludio I počeo ubijati ljude zato što su ga svi vrijeđali jer je ćelav. Par dana ranije, Ahmet je uspio pobjeći iz sanatorija na Majevici. I dok je cijela Tuzla tražila Ahmeta, nisu uopće primjetili da su im djeca počela nestajati…

Svjedoćanstvo Ismeta Hadžđisbegovića ( To je neki mali djećak od devet godina):

" Ja I moj prijatelj Hajrudin smo morali ići pješke u školu jer je netko mojem Traktoru probio gume ( Jao Allaše šta ću ja bez mojeg Traktora!?). Hajrudin me nagovorio da idemo prečicom koja vodi kroz tuzlansku pivovaru ( ponjeli smo gasmaske). Na putu kroz pivovaru su nas napadala svakakva sranja. Mene je ugrizo jedan pivski pauk I jedan pivski zec I jednom me I Hajrudin napao ( budalaš se napio), uglavnom baš kraj izlaza iz pivske šume kraj nas se stvorila jedna ljepa pepa maca. Primjetio sam da maca oko ogrlice ima zaljepljenu novčanicu od 1010 bosanskih maraka. Maca se počela vraćati u šumu, Hajrudin je izvukao svoj pištolj I krenio za njom I više ga nikad nisam vidio."

Ova priča se proširila Tuzlom, pa su I mame išle zajedno sa svojom djecom u školu nadajući se da će uloviti tu macu.
Tako su navečer umirali klošari, a ujutro djeca I njihove majke. Ljudi su počeli shvaćati da ih Zlocko ubija, više nisu izlazili sami na ulice, ali ubojstva su se I dalje dešavala. Djeca su počela govoriti da će se Zlocko pojaviti ako gledaš u ogledalo I deset puta kažeš Zlocko. Najhrabriji su to I pokušali, naravno Zlocko se stvarno pojavi pa ih ubje. Neka trudna žena je počela misliti da će roditi novog Zlocka pa je ubila svoje dijete I sebe. Činilo se da za građane Tuzle više nema spasa, ali u pomoć ime jedošla osoba od koje se to najmanje očekivalo: Bog_Allah!
Allah je naravno pozitivno gledao na Zlockovo djelo I ne zna se točno zašto ga je odlučio zaustaviti. Neki misle da se htio dočepati droga koje je Zlocko skupio, a moguće je da je htio Tuzli opet vratiti njen stari izgled jer je taj grad zapravo počeo izgledati lijepo ( Više nije bilo droga, budala I djece).

Bog_Allah prvi pokušaj:
Na početku Bog_Allah nije Zlocka htio ubiti, plan mu je bio da ga otjera svojom božanstvenom pojavom:
Obukao svoj najljpši oklop I svoju najveću krunu I spustio se sa oblaka na zemlju jašući na zelenom jednorogu ( Koji se zove Mustafa). Kada je došao do Zlocka počeo je govoriti svoje standardne fraze:
"Jas am tvoj bog! MOraš me slušati!"
" POjest ću ti dušu!"
"Grrr!"
I slično.
Zlocko ga je naravno odmah napao. Ugrizo ga je za nogu, počupo mu bradu I pojeo mu je krunu. Bog_Allah se jedva stigao teleportirati natrag na nebo, zaboravio je na Mustafu pa ga je Zlocko pojeo.

Bog_Allah drugi pokušaj:
Bog_Allah je shvatio da će Zlocka ipak morat ubiti. Ponovo se vratio na zemlju I pokušao je Zlocku pojesti dušu.. Shvativši da Zlocko uopće nema dušu Bog_Allah je opet morao pobjeći( Zlocko ga je uspio šutniti par puta prije nego što se teleportirao natrag).

Bog_Allah treći pokušaj:
Jadni Bog_Allah, ovo mu se još nikad nije desilo. Ali imao je još jednu ideju:
Prvo je našao leš jednog jehovinog svjedoka ( takve leševe se može naći svuda po Tuzli), skinio je kožu s njega, I obukao je. Onda je čekao pravi trenutak( tj. Kda Zlocko bude pijan I nadrogiran). Bog_Allah se pojavio kraj Zlocka držeći u ruci Kulu Stražara, I brzo ga je uvjerio da ga to silno ubijanje, droga, slava I novac uopće ne čine sretnim. Zlocko je odlučio promjeniti svoj život: Sve droge I novac je podjelio Allahu I djeci iz susjedstva i vratio se opet kući.

I sada stoji kraj mene, opet je dobar I uopće me ne planira ubiti. Hmm čini se da nešta drži u svojoj šapi, vjerojatno cvijet ili tako nešto, idem vidjeti…

1 komentar

Komentariši